• 01.
  • 02.
Slobodna Dalmacija
Croatia
2013

Sajam Milano 2013

Portugal je zemlja duboko ukorijenjene tradicije ručne izrade namjestaja, stoga ni najmanje ne iznenaduje cinjecica da je upravo tvrtka “Boca do Lobo” (doslovnog prijevoda “Vučja usta”) u posljednjih nekoliko godina postala jedna od vodećih u svijetu što se tiče proi zvodnje luksuznog dekorativnog namještaja.

Od svog su nastanka 2005. godine stekli mnogobrojne poklonike koji pasionirano prate njihov razvoj i ponudu. Inače, tvrtku je osnovao dizajner Amândio Pereira zajedno s prijateljem Ricardom Magalhãesom i dizajnerom Pedrom Sousaom. Ime brenda dolazi od talijanskog izraza “In bocca al lupo” kojim bi Amândio i Ricardo jedan drugome poželjeli sreću prije polaganja ispita na Koledžu umjetnosti i dizajna u portugalskom Matosinhosu.

“Boca do Lobo” postala je poznata po odvažnom dizajnu i unikatnim komadima manje štaja često izrađenim Kombi niranjem različitih materijala. U njihovoj se radionici u Rio Tintu, u blizini grada Porta, danas izrađuje i namještaj po narudžbi te posljednja i vrlo uspješna ograničena kolekcija “Large Emotion” koja je zanimljiv splet futurističke vizije i gotovo zaboravljenih umjetničkih tehnika.šar.

Saudijska princeza ih voli

Budući da na samom početku svojeg djelovanja nisu imali izložbeni salon, niti trgovačke predstavnike, okrenuli su se internetu kako bi na izvrsno organiziranoj vrlo informativnoj web stranici www.bocadolobo.com promovirali svij rad.

Zahvaljujući “NellyRodi”, poznatoj i utjecajnoj francuskoj agenciji specijaliziranoj za predviđanje modnih, dizajnerskih i potrošačkih trendova, Portugalci su se ubrzo javnosti predstavili na vrlo cijenjenim međunarodnim izložbama namještaja, čime su zadobili klijente poput saudijske princeze I brojnih svjetskih luksuznih hotela I restorana.

Ovaj ekskluzivni namještaj spoj je tradicionalne i vješte izrade lokalnih zanatlija, modernih tehnika i nekonvencionalnih kreacija vrhunskih dizajnera. Svojom neobičnom i bezvremenskom ljepotom pobuđuje osjećaj divljenja i štovanja naspram sofisticiranog umjetničkog izričaja i iznimne posvećenosti unikatnim deta ljima s ciljem da svakom promatraču pruži jedinstveno putovanje svijetom dizajna druk čijeg od sveg dosad viđenog.

“Boca do Lobo” postavili su visoke kriterije, pa je svaki ko mad njihova namještaja ručnoga je njemački izrađen u Portugalu, a materijali koje koriste vrhunske su kvalitete kako bi stvorili predmete koji će najbolje reflektirati glamurozan i kozmopolitski ambijent. Posjedovati i najmanji dio ove senzacionalne kolekcije stvar je prestiža i neskrivene očaranosti čistom umjetnošću koja graniči sa savršenstvom, što se jasno vidi iz bajkovitog dizajna “Boca do Lobo” majstora.

Elegantni i profinjeni na mještaj ove respektabilne iako relativno mlade tvrtke ostavio je upečatljiv trag i uspio zauvi jek promijeniti način na koji doživljavamo uređenje interijera. Uzbudljive linije njihova pokuć stva savršene su za interijere modernih domova koji priželj kuju dozu luksuza, no jedna ko tako dobro će se uklopiti i u nešto tradicionalniji stil.

Dućan u New Yorku

Od samog početka djelova nja tvrtke Pereira i Magalhães snivali su o otvaraju prodajnog prostora u svakoj svjetskoj metropoli, a san bi im se uskoro mogao i ostvariti jer je njihova prva trgovina upravo pred otvaranjem u New Yorku.

Prošlotjedni 52. Međuna rodni sajam namještaja Milano 2013. (Salone Internazionale del Mobile 2013.) koji je nosio naziv “Interijeri budućnosti” od 9. do 14. travnja oduševio je vise od 300.000 posjetitelja. Već treću godinu zaredom “Boca do Lobo” eljimizlagali su na ovom svjetski ovima zgrpoznatom događaju predstavivši svoje novitete, komodu “Diamond” smaragdnozelene boje I “Newton” konzolu.

U ponudi inventivnog portugalskog proizvođača namještaja dostupne su tri kolekcije, “Soho”, “Coolors” i limitirana serija “Large Emotion”. “Soho” je inspirirana poznatom newyorškom četvrti Soho i nje zinim različitim arhitektonskim stilovima, dok “Coolors” slavi moćan utjecaj boja na čovjeka koje unose pozitivnu energiju u prostor. “Large Emotion” njdizajnirao je Pedro Sousa, a težnja tvrtke “Boca do Lobo” da stvaraju ekskluzivan namještaj distinktivne osobnosti savršeno je ilustrirana ovom nesvakidašnjom kolekcijom.

http://www.slobodnadalmacija.hr/